Call Now for more information 24/7:

+357 25 200 000

+357 25 200 000

AAμέγεθος κειμένου:

Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι αφοσιωμένο στο να παρέχει θεραπεία υψηλής ποιότητος για πολύ μεγάλο φάσμα ασθενειών.

Παρ’όλα αυτά, υποστηρίζουμε έντονα τα λεγόμενα του Ιπποκράτη ότι η ‘Πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία’ και τονίζουμε ότι σήμερα η πρόληψη είναι η λύση-κλειδί για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Η αγορά ακριβών ασφαλιστικών σχεδίων ή η λήψη των πιο σύγχρονων ‘θαυματουργών’ χαπιών δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα της αυξημένης συχνότητας εμφάνισης χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Οφείλουμε να προσεγγίζουμε την αποτροπή της εμφάνισης της ασθένειας από την ρίζα του προβλήματος, προτού εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2012 έχασαν τη ζωή τους 56 εκατομμύρια ανθρώποι διεθνώς, εκ των οποίων το 68% πέθανε από ασθένειες οι οποίες μπορούσαν να προβλεφθούν. Οι 4 κύριες αιτίες θανάτου ήταν η καρδιαγγειακή νόσος, ο καρκίνος, ο διαβήτης, και η χρόνια πνευμονοπάθεια. Οι περισσότερες από αυτές τις αιτίες είναι αναστρέψιμες, και συχνά ανιχνεύσιμες, όταν βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ως εκ τούτου, συνιστάται όλοι να επισκέπτονται τον γιατρό τους για ένα τσεκ-απ ρουτίνας, ώστε η ανίχνευση ενδείξεων για κάποια νόσο να γίνεται σε ένα πρώιμο στάδιο. Ακόμα και αν δεν έχετε όποιαδήποτε συμπτώματα, μπορεί να έχετε πρώιμα σημάδια της νόσου όπου αυτά διαφαίνονται μέσω φυσικής εξέτασης ή μέσω εργαστηριακών εξετάσεων. Είναι σε αυτό το σημείο η διακοπή ή αναστροφή της εξέλιξης της νόσου καθίσταται πιο πιθανή.

Προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση. Η προσέγγισή μας είναι η αξιολόγηση της λειτουργίας των ζωτικών οργάνων και ο εντοπισμός πρώιμων ενδείξεων της νόσου.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus δημιούργησε το πρώτο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής (PMD) στην Κύπρο.

Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που θα βρείτε στο νέο τμήμα του Mediterranean Hospital of Cyprus:

 • Η διαδικασία του τσεκ απ μετατρέπεται σε οργανωμένη εμπειρία καθώς ένας συντονιστής θα σας συνοδεύει σε όλη τη διαδικασία.

 • Δεν υπάρχουν ουρές αναμονής, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

 • Είναι ένα check up προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός ατόμου χωρίς κρυφές χρεώσεις ή υπερχρεώσεις.

 • Παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς, όταν αυτό απαιτείται ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

Στόχος του Τμήματος προληπτικού Ελέγχου είναι να εκπαιδεύσει, να προωθήσει και να καθιερώσει πρότυπα προληπτικής ιατρικής ως βασική λύση σε προβλήματα υγείας.


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γιατί είναι σημαντικά τα προληπτικά τσεκ-απ;

Τα προληπτικά τσεκ-απ είναι σημαντικά εφόσον είναι ένας εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να ανιχνευθεί νωρίς μια ασθένεια. Τα πλεονεκτήματα του να κάνει κάποιος τσεκ-απ κατά διαστήματα είναι πολλά:

 • Παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του.

 • Ανιχνεύει επιβλαβή συμπεριφορές στον τρόπο ζωής του και λαμβάνει συμβουλές στο πώς να τις αλλάξει.

 • Γίνεται μια αξιολόγηση του πιθανού κινδύνου να αναπτύξει συγκεκριμένες ασθένειες.

 • Δυνατότητα για μια πρώιμη ανίχνευση μιας ασθένειας, η οποία οδηγεί σε μια πρώιμη παρέμβαση.

Υπάρχουν κριτήρια για το ποιος πρέπει να κάνει τσεκ-απ;

Τα τσεκ-απ είναι κατάλληλα για τον καθένα, παρόλο που κάποιες συγκεκριμένες ομάδες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συγκεκριμένες ασθένειες. Έτσι, δημιουργήσαμε ένα αριθμό από τσεκ-απ σύμφωνα με τους παρακάτω παράγοντες:

 • Φύλο. Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ευαίσθητοι στο να αναπτύξουν διαφορετικού τύπου ασθένειες.

 • Ηλικία. Καθώς μεγαλώνουμε υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να εμφανίσουμε ένα εύρος από προβλήματα υγείας, όπως υψηλή πίεση, διαβήτη και καρκίνο.

 • Οικογενειακό Ιστορικό. Τα γονίδια διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην πιθανότητα να αναπτύξει κάποιος ένα αριθμό από ασθένειες, όπως υψηλή πίεση, καρδιολογικά νοσήματα και καρκίνο.

 • Ιατρικό Ιστορικό. Η παρούσα ιατρική κατάσταση ή η κατάσταση υγείας κατά το παρελθόν μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση άλλων ασθενειών.

 • Τρόπος Ζωής. Οι επιλογές στον τρόπο ζωής είναι σημαντικές για την διατήρηση της καλής κατάστασης της υγείας. Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, το χρόνιο στρες είναι παράγοντες όπου καθιστούν το άνθρωπο σε δυσμενή θέση να αναπτύξει ένα εύρος προβλημάτων υγείας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί να ξοδέψω για να ολοκληρώσω ένα τσεκ-απ;

Ο χρόνος που θα καταβληθεί για την ολοκλήρωση ενός τσεκ-απ καθορίζεται από τις εξετάσεις που είναι αναγκαίο να κάνετε. Ωστόσο, ένα βασικό τσεκ-απ είναι δυνατό να ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, όπου στην πρώτη κατά κύριο λόγο γίνονται οι εξετάσεις και στην δεύτερη παρέχονται όλα τα αποτελέσματα και συμβουλές ανάλογα με αυτά.

Πόσο θα μου στοιχίσει;

Τα προληπτικά πακέτα τσεκ-απ στο Mediterranean Hospital of Cyprus σχεδιάστηκαν προσεκτικά ώστε να παρέχουν υψηλή ποιοτική αξία σε προσιτές τιμές. Με τη δημιουργία πακέτων είμαστε σε θέση να μειώσουμε το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον υπάρχουν μειωμένες προσυμφωνημένες τιμές για ένα εύρος υπηρεσιών από τα διαγνωστικά εργαστήρια και τους συνεργάτες ιατρούς. Κατ’ επέκταση, οι ειδικοί συνεργάτες ιατροί οι οποίοι είναι μέρος του τμήματος έχουν συμφωνήσει σε χαμηλότερες αμοιβές.

Το κάθε είδος τσεκ-απ συνίσταται σύμφωνα με τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο καθένας. Εμείς συμβουλεύουμε τον κάθε πελάτη να προχωρήσει σε εξετάσεις οι οποίες κρίνονται απολύτως απαραίτητες από τον ιατρό.

Τέλος, όπως πιστεύουμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, παρομοίως υποστηρίζουμε ότι η πρόληψη είναι οικονομικότερη από τη θεραπεία.

Γιατί να επιλέξω το Mediterranean Hospital of Cyprus για να κάνω προληπτικό έλεγχο;

Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι πρωτοπόρο στην Προληπτική Ιατρική στην Κύπρο. Το Τμήμα της Προληπτικής Ιατρικής είναι το πρώτο και μοναδικό στο είδος του τμήμα ανάμεσα στα ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να επιλέξει το MediHospital για να κάνει ένα τσεκ-απ:

 • Το τμήμα ιδρύθηκε και οργανώθηκε προσεκτικά ώστε να παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής.

 • Έχουμε σχεδιάζει ένα αριθμό τσεκ-απ κατάλληλων για κάθε τσέπη, χωρίς κρυμμένα κόστη όσον αφορά τα προκαθορισμένα πακέτα. Υπάρχουν προσυμφωνημένες χαμηλότερες τιμές για τις εξετάσεις που διεξάγονται από συνεργάτες ιατρούς.

 • Κατανοούμε ότι κάθε άτομο είναι μοναδικό! Γι’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε εξατομικευμένα πακέτα εξετάσεων σύμφωνα με το φύλο, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το προσωπικό και οικογενειακό ιστορικό του κάθε ενός.

 • Όλες οι εξετάσεις διεξάγονται κάτω από μια οροφή. Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι ένα επαρκώς εξοπλισμένο νοσηλευτήριο με τεχνολογικά ανεπτυγμένο εξοπλισμό.

 • Η όλη διαδικασία είναι απλή και συστηματικά οργανωμένη για την εξοικονόμηση του δικού σας χρόνου.

 • Παρέχουμε διεπιστημονικές υπηρεσίες, συμβουλές από έμπειρους ειδικούς και υπηρεσίες από έμπειρους τεχνολόγους για αξιόπιστες ιατρικές εκθέσεις.

 • Σας παρέχουμε γραπτώς όλες τις ιατρικές εκθέσεις, τα αποτελέσματα του κλινικού εργαστηρίου και του ακτινολογικού.

 • Παρέχουμε, εάν το επιθυμείτε, ένα ασφαλές μέρος για την φύλαξη των αποτελεσμάτων σας στο νοσοκομείο μας. Στο αρχείο σας μπορείτε να ανατρέξετε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον χωρίς καμία περεταίρω οικονομική επιβάρυνση.

 • Είμαστε ένα πελατοκεντρικό νοσοκομείο. Οι πελάτες μας απολαμβάνουν εξατομικευμένη υποστήριξη και προσοχή από το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό μας.

Πριν την πρώτη σας επίσκεψη

Με στόχο να εκμεταλλευθείτε όσο καλύτερα τον σκοπό της διαδικασίας, η δική σας συμμετοχή είναι πολύτιμη. Συνίσταται να:

 • Μαζέψετε όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες για το οικογενειακό σας ιστορικό.

 • Φέρτε μαζί σας ή γράψτε όλα τα φάρμακα τα οποία παίρνετε αυτή την περίοδο.

 • Παρατηρήστε οποιεσδήποτε αλλαγές στο σώμα σας ή στις συνήθειές σας.

 • Καταγράψτε ότι ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με την υγεία σας.

Τι γίνεται μετά την ολοκλήρωση του τσεκ-απ ;

Στο Mediterranean Hospital of Cyprus εκτιμούμε τους πελάτες μας. Θεωρούμε ότι η διατήρηση μιας σταθερής σχέσης μεταξύ πελάτη και νοσοκομείου είναι μια διαδικασία που συντηρείτε εφ’ όρου ζωής και συνεχώς επιδιώκουμε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την ολοκλήρωση του τσεκ-απ θα σας δοθεί ένας φάκελος όπου μέσα θα βρίσκονται όλες οι ιατρικές εκθέσεις από όλα τα τμήματα και υπηρεσίες, μαζί με μια τελική γενική αξιολόγηση ιατρού.

 Δείτε τα Πακέτα Εργαστηριακών Εξετάσεων

Ζητήστε Πληροφορίες
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λάβετε πληροφορίες για την θεραπεία που σας ενδιαφέρει:


Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input


Invalid Input
Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του, το Mediterranean Hospital πλέον λειτουργεί Εξειδικευμένα Ιατρεία και στην Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

med200000