Call Now for more information 24/7:

+357 25 200 000

+357 25 200 000

Εγκαίνια νέων Νοσοκομειακών Υποδομών

Εγκαίνια νέων Νοσοκομειακών Υποδομών

More...
Εξειδικευμένα Ιατρεία Λευκωσίας

Εξειδικευμένα Ιατρεία Λευκωσίας

More...
Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας

Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας

More...
Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας

Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας

More...
Παιδιατρικά Επείγοντα Ενεργής 24ωρη υπηρεσία Παιδίατρου

Παιδιατρικά Επείγοντα Ενεργής 24ωρη υπηρεσία Παιδίατρου

More...
Κέντρο Καρδίας

Κέντρο Καρδίας

More...
amesiefkoli

Άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ιατρούς ειδικοτήτων 

More...
amesipros

Άμεση πρόσβαση σε εργαστηριακές υπηρεσίες στα πλαίσια του ΓΕΣΥ

More...
aktinod

Ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες σε περιβάλλον ΓεΣΥ

More...
sinergasia-gesi

Mediterranean Hospital & Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ)

More...
Υπερσύχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Υπερσύχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

 

More...
mammography gr

Η Δύναμη της Καινοτομίας:
Τομοσύνθεση Μαστού – 3D Μαστογραφία Ψηφιακή Βιοψία

More...
Medi scientific7
Επιστημονικά AΡΘΡΑ

Αισθανόμενοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού μας προσωπικού, θεωρούμε σημαντική την προβολή του ερευνητικού τους έργου.Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να δείτε περισσότερα.

ΕΥΡΕΣΗ

Обслуживание пациентов

Средиземноморская клиника Кипра имеет Департамент по обслуживанию пациентов, который обеспечивает всем пациентам и посетителям обслуживание на высоком уровне.

MOD_LAT_READMORE
find
Βρείτε ΙΑΤΡΟ

Το νοσοκομείο μας στελεχώνεται από διακεκριμένους ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, με αποδεδειγμένη επιστημονική κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία.

ΕΥΡΕΣΗ
×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 390.
AAFONT_TEXT_SIZE

Λεμεσός, 5 Αυγούστου 2022

Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του Συμβούλου Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 5 Αυγούστου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, σε σχέση με τις παραπομπές δικαιούχων του ΓΕΣΥ σε Νοσηλευτήρια εκτός ΓΕΣΥ, με την απαίτηση να αποζημιώνονται τα περιστατικά αυτά από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ, πιο κάτω παραθέτουμε τις θέσεις μας:

Το Νοσηλευτήριο μας με επιστολή του ημερομηνίας 12 Απριλίου 2022 είχε ζητήσει από τις Διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Ο.Α.Υ. να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια παραπομπής περιστατικών εκτός Συστήματος Υγείας, θέτοντας εκ νέου την θέση ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κλήσεις για οποιονδήποτε επείγον περιστατικό.  Ας σημειωθεί ότι δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή απάντηση επί του θέματος.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι το πρώτο Νοσηλευτήριο που έχει συμβληθεί με το Γενικό Σχέδιο Υγείας, θέτοντας όλες τις παρεχόμενες του υπηρεσίες στην διάθεση των δικαιούχων του ΓΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του.  Από την πρώτη μέρα έχει εφαρμόσει και συμμορφωθεί με όλες τις πρόνοιες του Κανονιστικού Πλαισίου και την Νομοθεσίας που διέπει το ΓΕΣΥ και έκτοτε τιμά τα συμφωνηθέντα.

Πως είναι δυνατόν να εκφράζεται η θέση από τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπ. Υγείας ότι «λόγω της ανεπάρκειας του Συστήματος, το Υπ. Υγείας αναγκάζεται να αγοράζει υπηρεσίες από τον Ιδιωτικό τομέα», την στιγμή που Νοσηλευτήρια που συμμετέχουν στο Σύστημα Υγείας παρέχουν σε υψηλό επίπεδο τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, και το Υπ. Υγείας γνωρίζει επακριβώς ποιες υπηρεσίες παρέχονται στο κάθε Νοσηλευτήριο. Εξάλλου, το Υπ. Υγείας εγκρίνει και επιθεωρεί τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και εκδίδει την Άδεια Λειτουργίας τους (βάση της νομοθεσίας Περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων).

 

Όσον αφορά την δήλωση ότι «πρόκειται για κατεπείγοντα περιστατικά τα οποία δεν είναι σε θέση να αναλάβουν νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ», διερωτόμαστε γιατί εμείς δεν πληροφορούμαστε σχετικά για να αναλάβουμε τέτοια περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Mediterranean Hospital είναι ενταγμένο στο ΓΕΣΥ και στελεχώνεται σε 24-ωρή βάση με Καρδιολόγο, Γενικό Χειρουργό, Ακτινολόγο, Ορθοπεδικό, Εντατικόλογο, Αναισθησιολόγο και Παιδίατρο ώστε οι δικαιούχοι του ΓΕΣΥ να λαμβάνουν εγκαίρως και υπεύθυνα αξιοπρεπείς νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, ειδικότητες όπως Αγγειοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Επεμβατική Νευροακτινολογία, Επεμβατική Ακτινολογία, και λοιπές ειδικότητες καλύπτουν το Νοσοκομείο σε υπηρεσία με «Αναμονή Κλήσης».

Επίσης, η αναφορά ότι τα Νοσηλευτήρια του ΓΕΣΥ δεν μπορούν να ανταποκριθούν «είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε μή ύπαρξης εφημερεύοντα ειδικού γιατρού, ή λόγω έλλειψης κλινών» δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ποτέ δεν έχουμε ειδοποιηθεί σχετικά για τα εν λόγω περιστατικά.

Πως είναι δυνατόν «το Υπουργείο Υγείας να προβαίνει σε αγορά υπηρεσιών με σημαντικά υψηλά κόστη» και να απαιτεί τα ποσά αυτά να καλύπτονται από τον Σφαιρικό Προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ;  Μήπως δεν χρηματοδοτούνται με τον τρόπο αυτό τα Νοσηλευτήρια εκτός ΓΕΣΥ από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ; Και γιατί δεν ειδοποιούνται σχετικά όλα τα Νοσηλευτήρια που μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές;  Γιατί ως φορολογούμενοι να αποδεχόμαστε υψηλότερα κόστη την στιγμή που στο ΓΕΣΥ παρέχονται οι εν λόγω υπηρεσίες μέσω του Συστήματος Υγείας σε ένα πλαίσιο σφαιρικού προϋπολογισμού;

Θα αναμέναμε από το Υπουργείο Υγείας που διαθέτει την εμπειρία διαχείρισης των Επιδοτούμενων ασθενών να βοηθήσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να αποκτήσει την τεχνογνωσία, ώστε να σταθεροποιηθεί και να ενδυναμωθεί το Σύστημα Υγείας μας.

Νότης Ζαννέτος

Γενικός Διευθυντής

 

Νέα & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το Mediterranean Hospital of Cyprus συνεχίζει να αναπτύσσει και να ενδυναμώνει τις παρεχόμενες του υπηρεσίες υγείας προσελκύοντας καταξιωμένους ιατρούς και αναπτύσσοντας εξειδικευμένα Τμήματα.

Подробнее...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 2 ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΩΝ

Το Mediterranean Hospital of Cyprus προχωρεί στην δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού παραγγέλνοντας 2 υπερσύγχρονους Γραμμικούς Επιταχυντές

Το Mediterranean Hospital of Cyprus και η Attikouris Medical, εταίρος τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουν τη Συμφωνία για την αγορά και εγκατάσταση 2 (δύο) Γραμμικών Επιταχυντών Ακτινοθεραπείας Varian και του σχετικού θεραπευτικού λογισμικού, για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιβάρυνσης του καρκίνου στην Κύπρο.  Ο Εξοπλισμός προγραμματίζεται να εγκατασταθεί στις νέες εγκαταστάσεις του Mediterranean Hospital στη Λεμεσό περί τα τέλη του 2023.

Подробнее...

Mediterranean Hospital of Cyprus is the first Hospital with full participation in the General Health System.
It employs more than 15 personal doctors for Adults and Children and additional 100 Physicians of all Specialties.

medi heart cente