Call Now for more information 24/7:

+357 25 200 000

+357 25 200 000

Heart Center

Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρδιάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεμβατική Καρδιολογία

Επεμβατική Καρδιολογία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαίνια Κέντρου Καρδιάς

Εγκαίνια Κέντρου Καρδιάς

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υβριδικού

Υβριδικό Χειρουργείο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καρδιοχειρουργική

Καρδιοχειρουργική

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
AAμέγεθος κειμένου:

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια, υπεύθυνα για 15,2 εκατομμύρια θανάτους το 2016 σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Η αιτιολογία αυτών των νοσημάτων είναι πολυπαραγοντική και συνήθως αναφέρεται ως ο σύγχρονος “δυτικός” τρόπος ζωής. Η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, οι κακές διαιτητικές συνήθειες, η οικογενής προδιάθεση και το καθημερινό stress, προκαλούν υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και τύπου ΙΙ σακχαρώδη διαβήτη που είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή αντιμετώπιση έχουν κυρίαρχο ρόλο, ενώ συχνά, απαιτείται μία παρέμβαση όπως η αγγειοπλαστική των στεφανιαίων ή η στεφανιαία παράκαμψη (bypass), η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση μίας βαλβίδας για να επαναφέρει την καρδιά στην προηγούμενή της κατάσταση.

Ένα Κέντρο αφιερωμένο στην Καρδιά της Κύπρου

Το Κέντρο Καρδιάς του Mediterranean Hospital προσφέρει ολοκληρωμένες Καρδιολογικές  και Καρδιοχειρουργικές υπηρεσίες. Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο Καρδιολογικό Τμήμα, στο Κέντρο Καρδιάς παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καρδιαγγειακής περίθαλψης για τους ασθενείς της Κύπρου και της γειτονικής περιοχής.

Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Καρδιάς συγκεντρώνουν όλες τις καρδιολογικές υπηρεσίες παρέχοντας ένα σύγχρονο μοντέλο περίθαλψης και εμπειρίας ασθενών. Η δομή του Κέντρου Καρδιάς επιτρέπει σε όλες τις συναφείς υπηρεσίες να φιλοξενούνται κάτω από μια στέγη, με γρήγορη πρόσβαση μεταξύ των τμημάτων, τα οποία είναι έτοιμα να καλύψουν τις όλο και πιο περίπλοκες ανάγκες των ασθενών από όλη τη χώρα.

Η ομάδα μας (heart team) αποτελείται από καταξιωμένους καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, καρδιο-αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, φυσιοθεραπευτές και εξειδικευμένους νοσηλευτές. Μαζί συνδυάζουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους για να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα εξατομικευμένο διαγνωστικό και θεραπευτικό πρόγραμμα που καλύπτει όλες τις πτυχές της καρδιαγγειακής νόσου και αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές.

 

Καρδιολογία

Η Καρδιολογική Μονάδα του Mediterranean Hospital of Cyprus διαθέτει 17 κλίνες, με άριστη εργονομική διάταξη στο χώρο. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα, μόνιτορς και τηλεμετρία, ενώ υποστηρίζεται από μία ομάδα έμπειρων Καρδιολόγων και εξειδικευμένων νοσηλευτών οι οποίοι επιβλέπουν τη φροντίδα και τη διαχείριση των ασθενών.

Στην Καρδιολογική Μονάδα γίνονται δεκτά και νοσηλεύονται σε 24ωρη βάση περιστατικά με οξέα και σύνθετα καρδιολογικά συμβάματα, όπως έμφραγμα μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, ασταθής στηθάγχη, πνευμονικό οίδημα, παθήσεις των βαλβίδων, περικαρδίτιδα, σοβαρές καρδιομυοπάθειες, όπως και απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του Νοσοκομείου επιτρέπει τη διενέργεια όλων των εξειδικευμένων σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων τις καρδιάς όπως η αξονική στεφανιογραφία, η μαγνητική τομογραφία της καρδιάς και η διοισοφάγεια υπερηχογραφία. Η εξειδίκευση και εμπειρία μελών της ομάδας στη διενέργεια και ερμηνεία των εξετάσεων αυτών εξασφαλίζει το βέλτιστο διαγνωστικο αποτέλεσμα για τους ασθενείς μας. Με ένα υπερσύγχρονο τρισδιάστατο μηχάνημα υπερηχογραφίας το εξειδικευμένο καρδιολογικό προσωπικό του νοσοκομείου μας μπορεί να διενεργεί με ασφάλεια πολύ εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και να βοηθάει στην διεκπεραίωση θεραπευτικών επεμβατικών πράξεων όπως η διαδερμική πλαστική μιτροειδούς και τριγλώχινας βάλβιδος, σύγκλειση ωτιου αριστερού κόλπου για πρόληψη εγκεφαλικού καθώς και σύγκλειση ανοιχτού ωοείδους τρήματος και μεσοκολπικής επικοινωνίας. Επίσης, στο κέντρο καρδιάς του Mediterranean Hospital υπάρχει η δυνατότητα σύγχρονων απεικονιστικών μεθόδων με αξονική και μαγνητική τομογραφία (CT και MRI καρδιάς). Με αυτές τις δύο σύγχρονες  διαγνωστικές μεθόδους υπάρχει η δυνατότητα να απεικονιστούν και να μελετηθούν με λεπτομέρεια και ακρίβεια τα στεφανιαία αγγεία, το μυοκάρδιο, και οι διάφοροι ιστοί γύρω από την καρδιά. Επίσης, μπορεί να γίνει ο σχεδιασμός καρδιακών επεμβάσεων, όπως είναι η αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας (TAVI) και ο καυτηριασμός των πνευμονικών φλεβών (ablation για κολπική μαρμαρυγή).

Τέλος, το οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο τμήμα των εξωτερικών ιατρείων της Καρδιολογίας εξασφαλίζει τη συνεχή παρακολούθηση των ασθενών σε όλα τα στάδια της νόσου από την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση έως τη μετεγχειρητική αποκατάσταση και παρακολούθησή τους.

 

Επεμβατική Καρδιολογία

Το Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Mediterranean Hospital of Cyprus λειτουργεί σε νέα πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα καθετηριασμών για τις διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς. Στον τομέα αυτόν εφαρμόζονται όλες οι ενδοαγγειακές τεχνικές από τις πιο απλές (baloon – stent angioplasty) έως τις πλέον σύνθετες (recanalisation techniques), ενώ υπάρχει καθημερινή 24ωρη κάλυψη για αντιμετώπιση οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου με αγγειοπλαστική (primary PCI).

Συγχρόνως, το εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας είναι σε θέση να εφαρμόζει όλες τις νέες σύνθετες παρεμβάσεις που έχουν αναπτυχθεί στην επεμβατική καρδιολογία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιόντας την υπερσύγχρονη Υβριδική Αίθουσα του Νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα νέο χειρουργικό χώρο που συνδυάζει ένα πλήρες συμβατικό χειρουργείο με ένα σύστημα απεικόνισης - διεγχειρητική αξονική τομογραφία και σύστημα αγγειογραφίας. Στην πολυδύναμη αυτή αίθουσα και με τη συνεργασία των καρδιοαναισθησιολόγων και καρδιοχειρουργών εφαρμόζονται με ελάχιστα παρεμβατικό τρόπο η διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας,η διαδερμική πλαστική μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, η σύγκλειση ωτίου αριστερού κόλπου και άλλες πρωτοποριακές επεμβάσεις που έχουν αλλάξει τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών.

 

Καρδιοχειρουργική

Στο Mediterranean Hospital of Cyprus λειτουργεί Καρδιοχειρουργικό Τμήμα το οποίο αποτελείται από έμπειρη ομάδα καρδιοχειρουργών, καρδιοαναισθησιολόγων, εντατικολόγων εξειδικευμένων νοσηλευτών και ειδικών χειριστών εξωσωματικής κυκλοφορίας. Λειτουργώντας στα πλαίσια της σύγχρονης καρδιοχειρουργικής, το τμήμα εκτελεί όλο το φάσμα των επεμβάσεων σε ενήλικες με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του ασθενούς, στην ομαλή διεξαγωγή της επέμβασης και στο μακροχρόνια καλό αποτέλεσμα αυτής. Το Καρδιοχειρουργικό τμήμα καλύπτει επίσης σε 24ωρη βάση όλα τα σύνθετα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά (π.χ. διαχωρισμός της αορτής, ενδοκαρδίτιδα)

Στο Καρδιοχειρουργικό τμήμα εφαρμόζονται επιπλέον όλες οι σύγχρονες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής καρδιοχειρουργικής διαμέσου μικρών τομών (mini sternotomy, mini thoracotomy) για τη χειρουργική αντιμετώπιση βαλβιδοπαθειών. Με αυτές ελαττώνεται το χειρουργικό τραύμα, η απώλεια αίματος,  διευκολύνεται η αποκατάσταση των ασθενών μετά την επέμβαση και επιταχύνεται η επάνοδός τους στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες.

Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου που αναλαμβάνει την άμεσα μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών, εξασφαλίζεται η ομαλή τους ανάνηψη και αποκατάσταση μετά την επέμβαση. Η 24-ωρη παρουσία Εντατικολόγου στις εγκαταστάσεις του νοσηλευτηρίου, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενεάς με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το Τμήμα, διασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο λεπτομερούς και ασφαλούς αντιμετώπισης των παθήσεων καρδιάς.

 

Δίκτυο Συνεργατών Ιατρών

Το Κέντρο Καρδιάς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Mediterranean Hospital, ενός οργανισμού που συνεργάζεται με περισσότερους από 150 γιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων.  Τόσο το Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας όσο και το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα στεγάζονται εντός των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, ενώ Καρδιολόγοι από όλη την χώρα παραπέμπουν και νοσηλεύουν περιστατικά στο Κέντρο.

Το Δίκτυο Συνεργατών Ιατρών Καρδιολόγων συνεργάζεται και με άλλους ειδικούς σε όλη τη χώρα για να διασφαλιστεί η υψηλότερη ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δουλεύοντας μαζί ως ομάδα, οι γιατροί μας είναι αφοσιωμένοι στο να παρέχουν το σωστό επίπεδο φροντίδας, στο σωστό μέρος και την κατάλληλη στιγμή για όλους τους ασθενείς μας.

Δειτε εδω την τελετη εγκαινιων του Κεντρου Καρδιας

Κλειστε Ραντεβου

 

Επεμβατική Καρδιολογία

Επεμβατική Καρδιολογία

Το νέο Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Mediterranean Hospital of Cyprus λειτουργεί στην Υβριδική Αίθουσα του του Νοσοκομείου. 

Μάθετε Περισσότερα

Καρδιοχειρουργική

Καρδιοχειρουργική

Στο Mediterranean Hospital of Cyprus λειτουργεί Καρδιοχειρουργικό Τμήμα το οποίο αποτελείται από έμπειρη ομάδα καρδιοχειρουργών, εξειδικευμένων νοσηλευτών και ειδικών χειριστών εξωσωματικής κυκλοφορίας.

Μάθετε Περισσότερα

Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα

Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα

H Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα του Mediterranean Hospital of Cyprus φέρνει την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς.

 

Μάθετε Περισσότερα

Καρδιολογική Μονάδα

Καρδιολογική Μονάδα

Η Καρδιολογική Μονάδα του Κέντρου Καρδιάς διαθέτει 12 κλίνες, με άριστη εργονομική διάταξη στον χώρο. Είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα.

Μάθετε Περισσότερα

Αρρυθμίες

Αρρυθμίες

Η ειδίκευση της καρδιολογίας που ασχολείται με τις αρρυθμίες είναι η ηλεκτροφυσιολογία (επεμβατική και μη). 

Μάθετε Περισσότερα

Βηματοδότες

Βηματοδότες

Στη Μονάδα Βηματοδότησης του Heart Center του Mediterranean Hospital  πραγματοποιούνται όλο το φάσμα επεμβάσεων βηματοδότησης από εξειδικευμένους επεμβατικούς ιατρούς.

Μάθετε Περισσότερα

Ηλεκτροφυσιολογία

Ηλεκτροφυσιολογία

Στο Ηλεκτροφυσιολογικό Εργαστήριο του Heart Center του Mediterranean Hospital το οποίο στελεχώνεται από έμπειρους Καρδιολόγους και αντίστοιχο Νοσηλευτικό προσωπικό.

Μάθετε Περισσότερα

Ιατροί

Ιατροί

Το Κέντρο Καρδιάς συνεργάζεται με ιατρούς από όλη τη χώρα, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς.

Μάθετε Περισσότερα

Ραντεβού

Ραντεβού

Κλείστε το ραντεβού σας με τους ιατρούς του τμήματος Heart Center

Μάθετε Περισσότερα