Call Now for more information 24/7:

+357 25 200 000

+357 25 200 000

Παθολογοανατομικό εργαστήριο

Παθολογοανατομικό εργαστήριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονάδα Διάλυσης Αντικαρκινικών Φαρμάκων

Μονάδα Διάλυσης Αντικαρκινικών Φαρμάκων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαρμακείο Ενδονοσοκομειακής Φροντίδας Ασθενών

Φαρμακείο Ενδονοσοκομειακής Φροντίδας Ασθενών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εξειδικευμένα Ιατρεία Λευκωσίας

Εξειδικευμένα Ιατρεία Λευκωσίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας

Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας

Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παιδιατρικά Επείγοντα Ενεργής 24ωρη υπηρεσία Παιδίατρου

Παιδιατρικά Επείγοντα Ενεργής 24ωρη υπηρεσία Παιδίατρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
amesiefkoli

Άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ιατρούς ειδικοτήτων 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
amesipros

Άμεση πρόσβαση σε εργαστηριακές υπηρεσίες στα πλαίσια του ΓΕΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
aktinod

Ακτινοδιαγνωστικές υπηρεσίες σε περιβάλλον ΓεΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπερσύχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Υπερσύχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
mammography gr

Η Δύναμη της Καινοτομίας:
Τομοσύνθεση Μαστού – 3D Μαστογραφία Ψηφιακή Βιοψία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Medi scientific7
Επιστημονικά AΡΘΡΑ

Αισθανόμενοι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού μας προσωπικού, θεωρούμε σημαντική την προβολή του ερευνητικού τους έργου.Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να δείτε περισσότερα.

ΕΥΡΕΣΗ

Εξυπηρέτηση ΑΣΘΕΝΩΝ

Στο Mediterranean Hospital οf Cyprus λειτουργεί Τμήμα Εξυπηρέτησης Ασθενών, με κύρια αποστολή να φροντίζει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες εξυπηρέτησης προς κάθε ασθενή και κάθε επισκέπτη που επισκέπτεται το νοσοκομείο μας, να είναι πάντα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
find
Βρείτε ΙΑΤΡΟ

Το νοσοκομείο μας στελεχώνεται από διακεκριμένους ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, με αποδεδειγμένη επιστημονική κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία.

ΕΥΡΕΣΗ
×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 390
AAμέγεθος κειμένου:

Λεμεσός, 5 Αυγούστου 2022

Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του Συμβούλου Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας ημερομηνίας 5 Αυγούστου στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, σε σχέση με τις παραπομπές δικαιούχων του ΓΕΣΥ σε Νοσηλευτήρια εκτός ΓΕΣΥ, με την απαίτηση να αποζημιώνονται τα περιστατικά αυτά από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ, πιο κάτω παραθέτουμε τις θέσεις μας:

Το Νοσηλευτήριο μας με επιστολή του ημερομηνίας 12 Απριλίου 2022 είχε ζητήσει από τις Διοικήσεις του Υπουργείου Υγείας και του Ο.Α.Υ. να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια παραπομπής περιστατικών εκτός Συστήματος Υγείας, θέτοντας εκ νέου την θέση ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κλήσεις για οποιονδήποτε επείγον περιστατικό.  Ας σημειωθεί ότι δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή απάντηση επί του θέματος.

Το Mediterranean Hospital of Cyprus είναι το πρώτο Νοσηλευτήριο που έχει συμβληθεί με το Γενικό Σχέδιο Υγείας, θέτοντας όλες τις παρεχόμενες του υπηρεσίες στην διάθεση των δικαιούχων του ΓΕΣΥ, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του.  Από την πρώτη μέρα έχει εφαρμόσει και συμμορφωθεί με όλες τις πρόνοιες του Κανονιστικού Πλαισίου και την Νομοθεσίας που διέπει το ΓΕΣΥ και έκτοτε τιμά τα συμφωνηθέντα.

Πως είναι δυνατόν να εκφράζεται η θέση από τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπ. Υγείας ότι «λόγω της ανεπάρκειας του Συστήματος, το Υπ. Υγείας αναγκάζεται να αγοράζει υπηρεσίες από τον Ιδιωτικό τομέα», την στιγμή που Νοσηλευτήρια που συμμετέχουν στο Σύστημα Υγείας παρέχουν σε υψηλό επίπεδο τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, και το Υπ. Υγείας γνωρίζει επακριβώς ποιες υπηρεσίες παρέχονται στο κάθε Νοσηλευτήριο. Εξάλλου, το Υπ. Υγείας εγκρίνει και επιθεωρεί τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια και εκδίδει την Άδεια Λειτουργίας τους (βάση της νομοθεσίας Περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων).

 

Όσον αφορά την δήλωση ότι «πρόκειται για κατεπείγοντα περιστατικά τα οποία δεν είναι σε θέση να αναλάβουν νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ», διερωτόμαστε γιατί εμείς δεν πληροφορούμαστε σχετικά για να αναλάβουμε τέτοια περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Mediterranean Hospital είναι ενταγμένο στο ΓΕΣΥ και στελεχώνεται σε 24-ωρή βάση με Καρδιολόγο, Γενικό Χειρουργό, Ακτινολόγο, Ορθοπεδικό, Εντατικόλογο, Αναισθησιολόγο και Παιδίατρο ώστε οι δικαιούχοι του ΓΕΣΥ να λαμβάνουν εγκαίρως και υπεύθυνα αξιοπρεπείς νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα, ειδικότητες όπως Αγγειοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Επεμβατική Νευροακτινολογία, Επεμβατική Ακτινολογία, και λοιπές ειδικότητες καλύπτουν το Νοσοκομείο σε υπηρεσία με «Αναμονή Κλήσης».

Επίσης, η αναφορά ότι τα Νοσηλευτήρια του ΓΕΣΥ δεν μπορούν να ανταποκριθούν «είτε λόγω φόρτου εργασίας, είτε μή ύπαρξης εφημερεύοντα ειδικού γιατρού, ή λόγω έλλειψης κλινών» δηλώνουμε υπεύθυνα ότι ποτέ δεν έχουμε ειδοποιηθεί σχετικά για τα εν λόγω περιστατικά.

Πως είναι δυνατόν «το Υπουργείο Υγείας να προβαίνει σε αγορά υπηρεσιών με σημαντικά υψηλά κόστη» και να απαιτεί τα ποσά αυτά να καλύπτονται από τον Σφαιρικό Προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ;  Μήπως δεν χρηματοδοτούνται με τον τρόπο αυτό τα Νοσηλευτήρια εκτός ΓΕΣΥ από τον προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ; Και γιατί δεν ειδοποιούνται σχετικά όλα τα Νοσηλευτήρια που μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές;  Γιατί ως φορολογούμενοι να αποδεχόμαστε υψηλότερα κόστη την στιγμή που στο ΓΕΣΥ παρέχονται οι εν λόγω υπηρεσίες μέσω του Συστήματος Υγείας σε ένα πλαίσιο σφαιρικού προϋπολογισμού;

Θα αναμέναμε από το Υπουργείο Υγείας που διαθέτει την εμπειρία διαχείρισης των Επιδοτούμενων ασθενών να βοηθήσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να αποκτήσει την τεχνογνωσία, ώστε να σταθεροποιηθεί και να ενδυναμωθεί το Σύστημα Υγείας μας.

Νότης Ζαννέτος

Γενικός Διευθυντής

 

Νέα & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση Mediterranean Hospital και ΟΣΑΚ

Σήμερα 26 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Mediterranean Hospital με τον Πρόεδρο και Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ασθενών (ΟΣΑΚ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εγκαίνια Νέων Υποδομών 10/12/2022

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 τα εγκαίνια των νέων Νοσοκομειακών Υποδομών του Mediterranean Hospital Of Cyprus από τον Πρόεδρο το Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών του, το Mediterranean Hospital πλέον λειτουργεί Εξειδικευμένα Ιατρεία και στην Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

med200000