Call Now for more information 24/7:

+357 25 200 000

+357 25 200 000

AAμέγεθος κειμένου:

Εάν έχετε εισαχθεί στο Mediterranean Hospital of Cyprus για κάποια χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να γνωρίζετε επιπλέον τα ακόλουθα:

  • Παρά τον προγραμματισμό των χειρουργικών επεμβάσεων που γίνονται στο νοσηλευτήριο, λόγο της φύσης της εργασίας μας κάποιες φορές ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση. Οι ασθενείς καλούνται να επιδεικνύουν υπομονή.

  • Το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας προετοιμάσει για την επέμβαση σας, συνεπώς να είστε έτοιμοι να ακολουθείτε τις οδηγίες και να συνεργάζεστε με το προσωπικό για την καλύτερη δυνατή σας προετοιμασία.

Αν παίρνετε φάρμακα σε συστηματική βάση (αντιαρρυθμικά, αντιυπερτασιακά, καρδιολογικά ή άλλα) θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό και και τον αναισθησιολόγο κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο. Αν κριθεί αναγκαίο θα σας δοθούν οδηγίες για το ποια από αυτά, και σε ποια δοσολογία θα πρέπει να πάρετε με μικρή ποσότητα νερού πριν από το χειρουργείο.

Αν έχετε ιστορικό αλλεργίας μη ξεχάσετε να το αναφέρετε όταν ερωτηθείτε.

Αν παίρνετε ασπιρίνη, αντιπηκτικά ή άλλα παρόμοια φάρμακα θα πρέπει οπωσδήποτε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) να το αναφέρετε στον ιατρό σας.

Αν καπνίζετε θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο ιατρός που θα σας εξετάσει κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο. Πιθανόν θα λάβετε οδηγίες είτε να μειώσετε τον αριθμό τσιγάρων που καπνίζετε ημερησίως ή και να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον προεγχειρητικά για να μειώσετε τον κίνδυνο αναπνευστικών λοιμώξεων ή άλλων παθολογικών καταστάσεων του αναπνευστικού συστήματος. Πιθανόν να σας χορηγηθεί βρογχοδιασταλτική ή άλλη φαρμακευτική αγωγή για προετοιμασία του αναπνευστικού συστήματος.

Πριν από το χειρουργείο

  • Θα σας ζητηθεί να κάνετε μπάνιο με συγκεκριμένο υγρό.

  • Θα σας χορηγηθεί για να φορέσετε μία απλή ρόμπα.

  • Αν έχετε οδοντοστοιχίες, φοράτε φακούς επαφής και κοσμήματα θα πρέπει να τα αφαιρέσετε.

  • Επίσης, για τις κυρίες που έχουν βαμμένα νύχια, θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και να τα ξεβάψουν πριν από το χειρουργείο.

 

Στο Τμήμα Κεντρικών Χειρουργείων θα οδηγηθείτε με το κρεβάτι νοσηλείας σας ή σε τροχοκάθισμα. Το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας συνοδεύσει μέχρι την παράδοση σας στο προσωπικό του Τμήματος Χειρουργείων.

  • Το Τμήμα Κεντρικών Χειρουργείων είναι ένας πολυσύχναστος χώρος με ιατρούς, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση.

  • Πιθανόν να δείτε άλλους ασθενείς που μόλις έχουν ξυπνήσει από μία επέμβαση.

  • Στο χώρο αυτό είναι δυνατόν να ερωτηθείτε ξανά για τα ίδια πράγματα που είχατε ερωτηθεί κατά την είσοδο σας στο δωμάτιο νοσηλείας. Αυτό γίνεται για τη δική σας ασφάλεια και γι’ αυτό να είστε υπομονετικοί και να απαντάτε σε όλες τις ερωτήσεις.

 

Όταν η Χειρουργική Αίθουσα είναι έτοιμη για την επέμβαση που θα υποβληθείτε, θα οδηγηθείτε εκεί από το προσωπικό των Χειρουργείων.

Πριν σας χορηγηθεί καταστολή ώστε να κοιμηθείτε, θα τοποθετηθούν διάφορα καλώδια στο σώμα σας για τη συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών σας λειτουργιών (καρδιακός ρυθμός, κορεσμός οξυγόνου, αρτηριακή πίεση κλπ.) κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά και της περιόδου ανάνηψης που ακολουθεί.

Όταν όλα είναι έτοιμα θα κοιμηθείτε και η επέμβαση θα αρχίσει.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο Αναισθησιολόγος σας θα φροντίζει ώστε να κοιμάστε βαθειά και να μην αισθάνεστε τον παραμικρό πόνο, χορηγώντας τα κατάλληλα φάρμακα.

Θα παρακολουθεί συνεχώς τις ζωτικές λειτουργίες ώστε με τις κατάλληλες φαρμακευτικές ή μηχανικές παρεμβάσεις να διατηρεί τη συνολική λειτουργία του οργανισμού σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αναλόγως του τύπου της χειρουργικής διαδικασίας.

Μετά το πέρας της επέμβασης θα οδηγηθείτε στην Αίθουσα Ανάνηψης του Τμήματος Χειρουργείων, όπου θα παρακολουθούνται τα ζωτικά σας σημεία μέχρι που ο χειρουργός και ο αναισθησιολόγος κρίνουν ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και είναι δυνατή η επαναφορά σας στο δωμάτιο νοσηλείας.

Τα συγγενικά σας πρόσωπα μπορούν να περιμένουν είτε στο δωμάτιο νοσηλείας σας, είτε στον προθάλαμο του νοσοκομείου στο ισόγειο, όπου δίπλα υπάρχει και καφετέρια προς εξυπηρέτησή τους.

Ζητήστε Πληροφορίες
Συμπληρώστε τη φόρμα για να λάβετε πληροφορίες για την θεραπεία που σας ενδιαφέρει:


Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input


Invalid Input